2020. 02. 19.
A címét sem tudom...
Új festmény felé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A címét sem tudom...

 

 

2020.02.19.

11 óra.14p

 

Művészellátó bolt eladója régi ismerős. Most mit mondjak, úgy járok oda, mint más a tejboltba... Hopp! Olyan már nincsen is! Akkor a szomszéd a Penny-be. Azt is mondhatnám, kicsit olyan mint egy borbély műhely?! Igen. Imrétől megtudhatom, ki mindenki járt ott, a helyi művésze 2020.02.19.

11 óra.14p ti élet szereplői közül. Hihetetlenül széles rálátása van, ki mit fest, hol állít ki... stb.

Van némi kedvezmény keretem is, kell is, mivel a festék, oldószerek ma már karát árban mennek.

b


 Ceruzákról, papírokról, grafoszokról gyermekkorom jut eszembe. Apám építészmérnök volt, anyám pedig műszaki rajzoló. Sokat dolgoztak otthon is, így hegyekben állt  pauszpapír, csehszlovák ceruzák és radírok, tusok és tuskihúzók. Igazi mennyország volt, és ennek tükrében a művészellátó, amolyan Alice-világ átjárat.


13 óra 20 perc


Az e havi második festményemről írt előzetes jegyzeteimet, -most már ez szokásos,- széttéptem. 

Fecniken összegyűjtött fenoméneket kontextusba rendezni, bejegyzéseket írni festés megkezdése után érdemes és aktuális, bár mostanában némileg felgyorsultak a dolgaim és keverednek a szálak.

Festmények, festés és képtervek, prezentációk tudatilag is egymásba érnek és keverednek.  Nem is tudom mit szeretnék jobban, rendet vagy a mindenkori kaotikus folyamatokat ábrázolni?!

Lilla az egyetemi évei alatt, és sok azutáni grafikáját összetépte, beáztatta, az ázalékból új lapokat öntött, amire azután festett... 

Lilla hozzáállása lenyűgöz. Saját maga teljesítményeitől sem függ, nem hogy a művészvilág szociális-egzisztenciális szekér-táboraitól. 

g

 

15 óra  40 perc


Közepes méretű festmény lesz. Most majdnem azt írtam felfeszítettem a vásznat, pedig az már megtörtént. Most megfeszítettem. 

Megfeszítettem, vagy utána feszítettem, mivel  festőszerrel átitattam, hogy kevésbé legyen nedvszívó, és így könnyebb legyen rá dolgozni, viszont ettől a felület némileg kitágul és megereszkedik.

Előzetes terveim alapján előre tudom, ezt a munkát könnyebb lesz létrehozni, mint az előzőt, ugyanakkor talán sikeresebb is lesz, mivel a látványszint erősebb.

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés