2020. 03. 04.
"A helyében teszi"
Új festmény felé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"A helyében teszi"

2020.03.05

10h.35.
Ebben a hónapban ismét két képet tervezek megfesteni. A kisebb méretű festmény "A helyében teszi" munkacímet fogja viselni, ami egy plakát csonkolt szövege.

A festmény erősen pasztellesre van tervezve, talán pasztellport keverek az olajfestékbe.

Régebbi tervezés, és talán -ösztönösen,- azért választottam, mivel a másik festmény is hasonló mintát, gondolati csavart követ.

Egy nagyon szép gyereklány ül az utcán, plakát előtt. A plakát stilizált bikája négykézláb vérző férfi, hátában  banderillákkal.

A lány Anima, a férfi Animusz analógia, amit a férfi és női tulajdonságok megszemélyesítéseként, yungi értelemben, de mindig nagybetűvel használok. Ez az értelmezés mélységi, jobb agyféltekés, és valamilyen vonatkozásban, a külvilághoz fűződő kapcsolatra, vagy kapcsolatokra utal.

Többször is gondolkoztam azon, hogy az anima, vagy animusz viszonylatok miként játszanak bele tényleges, másik nemhez való vonzódásba. 

Volt rá példa, hogy egy lány áloméletébe beleszerettem, de  felszínen, rövid időszaktól eltekintve, katasztrofálisnak bizonyult a kapcsolat.

A belső tulajdonságrendszereken belüli konfliktus ölthet testet úgy is, ahogyan az a felszínen aligha valósul meg, mégis feloldásra van szükség.

Ki lehetne bogozni  lány és  plakát-férfi szereplőjének kapcsolati gubancát, mint fantázia viszonyulást (képi ábrázolás képi ábrázoláson belül,) de ennyire meg kár kimeríteni az erőtér ide-oda játékát.

 

 

 

 

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés