2022. 12. 28.
Részleges teljeségek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Részleges teljeségek

 

Azt értettem, hogy a szembe lévő ház belső tereibe azért nem lehet belátni, mert lévén a „tudattalan,” más intelligencia, viszont a felületére vetített szimbólumok, a kereszt alakú ablak áthidalás, illetve az ablakot befoglaló bemélyedés, a téglalap tetején lévő félkörökkel, az emberi lét tökéletlenségét és a lélek tökéletes mivoltát absztrahálja egybe.

Az ablakokon túl, a „szürkületi zónában, alul a kerítés , felül pedig az épülettoldalék geometriai folytatásait látjuk. A tudatosból kifele figyelünk, a tudattalan pedig a tudatost figyeli, mert onnan hullik alá az ami majd az álom nyersanyaga lehet. 

Heller Ágnes Álom filozófiájából tudom, a kreatív-én a tudattalanban lakik.

 Festő befele figyel és igazabb képet nyer  valóságról, mintha a kinti világ logikai játékait követné.

 "A művészet azért létezik, mert a valóság sem nem valós, sem nem értelmes." 

JG Ballard 

A fekete gömb zárt, titokzatos, elnyeli a külső fényt, és látjuk, az emberek néha így viszonyulnak  saját tökéletesség képzetükhöz. Mindent begyűjtenek… Ezzel szemben áll az egyetlen piros gömb, ami  „tudatos” ház emeletén a papír és gondolati linearitást egyensúlyozza, hiszen a piros introvertált, túl sugároz saját határain.

Az ablak-befoglaló tákolt egész, a földi halandóság horizontálisa, és az égfelé mutató kereszt-szár átellenes kreációja, a kép alsó -balközép hasábja,- aminek tetején  sötét kör, a hasáb kiterjedésén  mélység nélküli korong. 

A sötét korong a zárlat belsejébe szív?!

Nagyon eretnek differencia?!

 

Meglehet, volt amit már írtam.  Abból adódik, hogy körkörösen haladunk, és időnként vissza érkezünk  belső útvonalak kereszteződéseihez.

A piros gömb lapos megfelelése, a korongokat hajigáló gyerekek elött van, három fekete és egy piros kiterjedés nélküli absztrakt univerzalítás.

A piros korong azután egy alacsony tégla-lehatárolás megfelelője, aminek ugyan van sekély magassága, de a téglái szétszóródnak.

Egyet láttunk  repüléssel kísérletezők aszal-horgonyaként, de a fekvő fahasább alalsó szélén, már a tégla porítást látjuk.

Tökéletlenségből rakott tökéletlen tökéletes, ami nem funkcionális, ezért a kikerülő klauzurák,-amik alkották a teljest,-most üzleti csere-alap?!

A nő elött tányérok, kis lapát, amivel kiméri a teljesség piros, érzelmi szemcséit…

 

 

 

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés