2023. 07. 09.
A cápa nem motívum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A cápa nem motívum
 Rékai Zsolt: Piros cipő

olaj, vászon

Ezt a "cápa" sztorit le is zárhatnám. Ejthetném, hanyagolhatnám... Ragadozó hal, megfestve kontextudba kellene helyezni, de az eddigi kisérleteim nem nagyon voltak sikeresek. Azért nem voltak sikeresek, mert mindig volt személyes érintettség, és a pszichologiai munka átvérzi az álltalános mondanivalót.

Olyan ez mint a "Piros cipő". Amig nem beszélünk róla, nincs is, azonban amikor valaki említi, mindenhol szembe kezd jönni.

Nyár van és a rádióban meglepve hallgatom valami profi tanácsait, aki megmondja azoknak a tutit, akik a tengerpartra mennek nyaralni.

Pontosabban a tengerbe, Mit kell tenni, ha ott lubickolsz a sós vizben és jön a cápa?!

Vigyorogni való téma, vigyorogtam is. Elsőnek az ugrott be, ami ilyenkor közírónia tárgya, el kell kezdeni imádkozni! 

Tudom, imára ilyenkor már nincsen idő, csupán ijedtségre, ám arra sem sokáig...

Kiderül(?!) nincsen igazam! Nem szabad pánikba esni és kopoltyún vagy orrba kell verni a ragadozót. Ez akár meg is zavarhatja. A zavarcápával  farkasszemet kell nézni, mert ösztönösen lesből támad, és ha lelepleződött a szándék, oda a meglepetés. 

A szemkontaktushoz vigyünk búvárszemüveget. Amennyiben van nálunk cápabot, azzal el lehet irányítani a cápát.

Na jó, én az art-világ cápáiról akartam írni, tágabb értelemben  piac cápáiról, és bár ezek is körözéssel kezdik, mire észreveszed már szét is téptek! Úgy téptek szét, hogy senki nem is látta, az csupán "a te fejedbe" történt, és mindig a te hibádból.

 Amennyiben órdítasz, te húzod a rövidebbet és majd megtudod, rosszabbnál van sokkal rosszabb!!

Unbokahúgomnak 2017-ben jelent meg verseskötete Magvetőnél: A bálna nem motívum.

Újra kell olvasnom kiderül e, a bálna nála miféle gyüjtőpont, mert direktben nem fogja elárulni, nem is tudja, tulságosan összetett, sok irányban nyitott jelentést hordoz, maximum azt mondaná, válaszhoz  új verseskötetet kellene írnia...

Most akkor nagy bizonytalanul felteszem  kérdést: vajon mit jelent  döglött cápa az akváriumban, vagy az élő emberragadozó, akit Nietzsche szőke bestiának nevez...?  Meglehet Ezópus meséi nem aktuálisak olyan világban, ahol az állatok gondolkodnak arról, hogy ők hogyan vannak tápláléklánc csúcsán?!

 Találkozás  cápával ezt a kérdést dönti el, az "ember motívum", vagy pedig nem az...?!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés