2023. 09. 17.
Gázlómadarak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gázlómadarak

 

 
Rékai Zs: Gázlómadarak

 

60cm x 80cm

 

Most éppen  afrikai fiút festek.

 A fiú fiatal, kifestett arcú, nyakéket hord és valami fura háztető- szerű fejfedőt. Cseppet sem félelmetes. Nem harci díszt visel, hanem ünnepit.

 Álmoknak eleve több nézete lehetséges, pontosan úgy mint  festményeknek, -már amennyiben valaki kiváncsi az álmok fordíthatóságára,- tehát jelentéses mivoltokra.

Valóban, az is előfordul(hat), hogy az elsődleges hangulat, az érzékelés érzékisége, egyetlen érzésben jelenik meg.

Teszem azt,  érzelmi inteligenciához  hozzátartozik, hogy az egyetlen érzelem redukált e, -amin gyorsan keresztül száguldunk,- vagy mint az élmények álltalában, differenciáltak, és megmutatkozik  kibonthatóság, amit  filozófia előzetes tudásnak nevez.

Érzelmi beállítódáson akkor megyek túl - már, ha képes vagyok rá nyelvileg,- amikor feltételezhető, hogy  kép, -képzet,- elfed valamit, rejt vagy kitakar. 

Amerikával akkor álmodok, ha belső világomban új területeket fedezek fel, Afrika azonban természetközelség, természetazonosság.

Emlékszem mikor ennek a földrésznek álom-párhuzamával foglalkoztam előkerült, hogy micsoda életenergiák helyszíne. Gondoljunk csak a buja vegetációkra és az elefontokra. (Dús érzelmek, hatalmas ösztönök.)

Az afrikai fiút 4.0-ás stilusban festem, ami eleve jelzi, hogy nem csupán egyetlen látványjelentés, látványhangulat, "antropologiai" ráközelítést hordoz, hanem absztrakt bontást is. A digitális jelek bontása, ami elemek szétszórása és újboli összegyüjtése....


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés