2023. 10. 11.
Jogtalan előnyök?!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jogtalan előnyök?!
Rékai Zsolt: Köztes
70 cm x 70 cm
 

Amikor eljöttem a "Selachimorpha Art Agency and Gallery"-ból , több mint félévtizedes szakasz zárult le. Nagy a kisértés, hogy elemezzem műintézmény megalázó destrukcióit, de időnkénti utalásokon túl, ennek nem jött el az ideje.

Nem csak azért nem jött el, mivel a „Gallery” sok vonatkozásban igyekezett felszámolni ottlétem fizikai nyomait is, hanem még túlságosan kevés idő telt el. Rálátási táv hiánya kisebb gond, mint érzelmi érintettség!

Érzelmi érintettség azt (is) jelenti, amivel foglalkozom, annak fogja vagyok.

Kalicka felszámolása ötéves kizárólagos szerződés megszüntetésével kezdődött. A „Gallery” amúgy aranytalanul nagy dominanciáját, hétköznapjaimban megjelenő új galériák ellensúlyozták, és megkezdődött leépülés, leépítés lépésváltás sorozata.

Mindezt azért mondom el, mivel hat év után, - pár hónap múlva, - ismét lesz önálló kiállításom.

A hat év alatt tizenhárom csoportos kiállításon szerepeltem ugyan, de a fényképezés meg volt tiltva. A „Gallery” arra hivatkozott, nem akarja az imagét rontani szedett-vedett amatőr képekkel, hanem profi fotóst alkalmazott, és a jóváhagyott anyagot osztotta meg nyilvánosan.

Szakítás után hirtelen kiderült, nem kértem engedélyt „Gallery” tulajdonát képező fényképek felhasználására, így azokat honlapomról is törölni kell.

A munkáimat (is) ábrázoló fotók közreadása, -állt indokok között, - a „Gallery” prezentációját felhasználva -utóbb,- jogtalan előnyök megszerzését jelentené!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés