2023. 10. 30.
The Hidden
Határátlépés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Hidden

 

 
Rékai Zsolt "The Hidden"
70cm x 70cm

"Selachimorpha Art Agency and Gallery" egyik indirekt tanulsága, -hozadéka?!- hogy az ember rálátott élvonalbeli festők tevékenységére, tulajdonképpen művész sorsokra.
Ezekben a sorsokban hasonló az, hogy egyénenként más és más szinten, úgyanazok a részsikerek, gondok és falak vannak bedrotozva, és amennyiben ez igaz, a jövő még fejlődésében is látható, és ez a látható kiszámíthatóság nem valami megnyugtató...
Úgyhiszem, ha csupán ez az egy aspektus létezne, befejezném a hegymászást, nem akarnék olyan csúcsokat meghóditani, amire éppen az orrom elött hágtak fel tehetségesnek gondolt emberek.


Az is felismerés, hogy útálom a bölcs közhelyeket, mivel mindig csak adott szituációra igazak. Nem is a bölcs látásmód hozadéka, hanem a szituáció egyszerűsitő megnyilatkozása - amit mindenki ért.
Ilyen az a gyanús szellemi mozzanat, hogy be kell zárni ajtókat, hogy újak kinyilljanak...Ráadásul álomban elvétettem bejáratot, másik üzletbe akartam behordani az árut, nem a sajátomba.


Francia galéria értesített, elkelt a "The Hidden" című festményem. Nem én, festmény érte el, hogy megtetszett német egyetemi tanárnak, és ezzel -elvileg,- végetér országhatáron belüli partikularitás...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés