2023. 11. 20.
A tükör mint bejárat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tükör mint bejárat

 

Találkozási pont  60cm x 90cm

Festem az újabb absztrakt képet?! Nem egészen!

Kép -ami következik,- úgy absztrakt sorozat része, hogy csak félabsztrakt. Sziluett kép, tehát inkább átmenet, visszautalás szürreális irányba.

Három arisztokrata?! A ruhák díszesek, fodrosak, de nem annyira, hogy (nagyon) túlmutasson polgári izlésen. Kissé különálló férfi a két fiatal nőt nézi, akik viszont a külső befogadóval teremtenek szemkontaktust, igy sem a személyes vonás, sem a kívülállás titokzatossága nem hiányzik szituációból.

Nagyon részletes képterveim vannak, az arcok viszont bizonytalanok. Nem a karakterek, hanem ábrázolási mód az. A fragmentáló gesztus egyszerre szór szét és kényszerít egybegyűjtésre. Ezt pasztelles homállyal csupán esztétizálni lehetne, megoldani nem.

A vásznat Szlovákiából rendeltem, postával és vakkerettel kerül annyiba, mint idehaza puszta akrilalapozott textil felület.


Gyors egymásutánban két festmény készült el, és most pihentetésül , fent körülírt félabsztraktra készülök.


"Találkozási pont" még álványon szárad, de már bekérte az egyik galéria.


Nemzetközi piacon való megjelenés és "szakmai stílusbővités" egyformán új, felfedezésre váró dimenziók. Úgy bejáratok valahova, mint ahogyan Alicének a tükör volt. A tükör tulsó oldalán nem elemeiben másik világ található, hanem az elemek eltérő, eredeti módon újnak ható rendje...

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés