2023. 12. 05.
Nem egyszerűen feminista 3
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem egyszerűen feminista 3

 

Snasha Neschastnova végtelenül leegyszerűsíti képi mondanivalóját. A rajzok színkeverés nélkül színesek. A fejeknek nincsen arca. Végtagok nincsenek kidolgozva, ormotlanok.

Képek eseményei fikciós történések és álltalános mivoltukban -ahogy mondani szokták,- igazak.

Képek kérdéseire nem igen tudnék rövid, egyértelmű  kijelentéseket tenni. 

Ime:

„Firka-műalkotások" első differenciája, hogy Snasha feminin szemszöge nem minden vonatkozásban túlhajtott, tehát nem tudom ráhúzni feminista jelzőt.

Orosz művésznő modern társadalom piacalapú berendezkedésének korrupt, társas kapcsolatokból építkező sztereotipiáit vizsgálja. Nem egyszerűen férfiak felett ítélkezik, hanem helyzetek felett.

Helyzetek (itt) többnyire eltérő nemű szereplők reflexeiből keletkeznek.

 Igy azután megértettem, hogy  Snasha Neschastnova nem Frida Kahlo.


Miközben begépeltem nevét facebookon, felmerült az a kérdés (is), Neschastnova mennyire azonos a műveivel?!

Tudom mi az a pszichologizáció! Művészetek területén művész és művek kapcsolata, világ legérdekesebb és legkényesebb témája…

Facebookon kiderül, művésznő ismertebb mint azt feltételeztem.

Két oldalt találok.  Személyes oldal családi. Gyönyörű gyermekek, macskák a kertben, szabadidő eltöltésének ismert verziói...

Nyilvános art oldalon pedig az első kép, művésznő falnak fordított festmény elött ül, ölében vászontekercsekkel. Ezek a tekercsek a „ruhája”….

Fotó és kisérő szöveg (szintén) műalkotás, amit ki kell csomagolni. 

Ime a kisérő szöveg:


"Dobpergés és ........

- Dehogyis ⠀

Most mindenki kilélegezhet és tovább őrülhet. De adok egy csodareceptet! ⠀ Valójában minden nagyon egyszerű, ha nem olyan komoly problémákról van szó, amelyekbe az orvosnak be kell avatkoznia. Ez minden, amit valódi súlyos depressziónak (nem személyes szeszélyének), neurózisnak és egyéb eltéréseknek neveznek. ⠀ Mindannyian lehetünk ingerlékenyek, lusták vagy fáradtak. Megijedünk, ha valami elromlik. Csak hagyd újra átélni ezt a pillanatot, és a végén mindenki öntsön konyakot a kávéjába! ⠀ Emlékszem az orosz nyelv tanáromra, aki elmondta, hogyan oldja meg a fent felsorolt problémákat. Sok év telt el, de még mindig emlékszem rá. Szóval emlékezz a receptre! Nem lesz második ilyen lehetőség! ⠀ „Az egész család elől bezárkózunk a konyhába, öntünk egy pohár pálinkát, levágunk egy szelet citromot, óvatosan megszórjuk cukorral. Megiszunk egy pohár konyakot, nassolunk egy citromos és cukros falatot, és mosolygunk a legszélesebb mosollyal "Próbáld ki, működik! ⠀ És igen, a varázstabletta létezik, de nem valószínű, hogy orvosi felírás nélkül kapod meg. ⠀ Milyen módszereid vannak?"

 

 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés