2024. 01. 13.
Mintázatok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintázatok

Mátyás Melinda: Már jártam itt


 

 

 

Abban az esetben, ha festő vagy, vannak korszakaid. A nagy korszakváltások megmutatkoznak festményekben, és ilyen viszonylag ritkán következik be.

Kis korszakaim gyakorta vannak és ezeket inkább szakaszoknak nevezném. Tegyük fel adódik ötlet, tapasztalat a változtatásra, amit ki szeretnék próbálni. Az eredmények biztatóak, és ameddig nem merül ki az indító elképzelés, előáll (az új) festménysorozat. Nyugtalanságra az ad okot, hogy tematika rutinszerű lesz, megjelennek nyilvánvaló ismétlődések, úgy is mondhatnánk, feltűnnek komfortzóna határai.


A mostani változtatás spontánul megjelenő kulcsgondolata, - az is lehetne(!)- nem mindegy milyen kortársakra: galériákra és festőkre figyelek. Akaratlanul (is) régebbiekhez képest, mások lesznek a preferenciák.

Mátyás Melinda -Angliában élő festőnő, - jó példa erre. A festményeit érdeklődve figyelem egy idő óta, facebookon barátnak van bejelölve, de csak minap kezdtünk el beszélgetni. Beszélgetés kérdés nyomán indult el, amit Melinda facebookon tett fel.

 


(Mátyás Melinda festménye)

"A Selyemút szuvenír a múltam egy darabja. A ma használt technikáktól eltérő technikákkal készítettem. Akkoriban gyakran festettem aktokat, de mostanában kissé eltávolodtam ettől a témától. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a változás a kulturális változásoknak köszönhető-e, vagy csak az én személyes művészi fejlődésemnek köszönhető."

Kíváncsi vagyok a véleményedre ezzel kapcsolatban. Festőtársak, észrevettek-e hasonló változásokat saját hajlamaikban? Vagy más a tapasztalatod?"




A kérdésre adandó válasz, részben saját kérdésemre adható válasz.

Alább mutatok egy festményt művésznő mostani korszakából.Az alapmegközelítés benne van, csak sokkal oldottabb, szabadabb, kevésbé tematikus.


Métyás Melinda: Reggeli örökké

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés