2019. 10. 28.
Titok-horizont
Kész festmény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Titok-horizont

Az már bizonyos, hogy "Hirtelen felindulás" munkacím sem lesz, hanem "Titok horizont."

Rékai Zsolt: Titok horizont (50cm x 60 cm)

Mivel miskolci Galéria szólt, hogy elvileg elkelt a portrém, és jövőhéten rendezik, és a budapesti kiállításra kellene még két kép, ezért gyorsan befejeztem ezt, amin éppen dolgoztam. Nem feltétlenül fogja Csilla kérni, de úgy látom tetszik, meglehetősen spontán érzelmi reakciókat váltott ki, és nagyon gyorsan jöttek "facén" a lájkok.

Ez azt is hozta,  előzetes jegyzeteimet ismét összetéptem. 

Mit tudok elmondani erről a festményről, azonkívül, hogy amikor terveztem, egyszerűen egy visszafogott, galériáknak is tetsző festményt akartam?!

Egyrészt van az óceán, ami a tudattalan jelképe, az élet, a kreativitás forrása. A hajó az változás jelképe, de itt egy roncsról van szó, aminek az orra az ég felé(szellem) és jobbra mutat, ami pedig a jövő.

A repülőgép szintén  háborús múltból érkezik, és a hajó titka talán éppen az, hogy utat mutat, rámutat valami másra, mint önmaga.

A repülőgép bár konstruált, képes felemelkedni a levegőbe, szellemi térbe. És ugyan egy harci repülőről van szó, de itt nincsen mivel küzdeni, legfeljebb felderítés, vagy valami más jövő-orientált célt követ.

A Francia szó álomjelentését is ide lehetne keverni, de minek bonyolítani, hiszen ez a kép felszínen tényleg nem több, mint egy titokzatos élmény, amiben benne rejtőzik minden ki nem mondott, végig nem gondolt, a közös-személyességig(?!) lehatárolt tudás. 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés