2019. 11. 18.
Kiállítás a Hotel Gellértben.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás a Hotel Gellértben.

 

 

 

Havas Csilla festményei 

 

 

A Gellért Hotelben rendezett csoportos kiállításon,  -ismét,- a festményeimmel voltam jelen. Verebics Katira kíváncsi lettem volna,  meg Cenével is lóg egy beszélgetés a levegőben. Talán egyszer megváltoznak a mozgásbeli lehetőségeim, amelyek természetesen anyagi és szabadidő problémákat vetnek fel. A lényeg azonban mégis az, hogy a festményeim ott vannak az ország legismertebb festőinek művei között, és Havas Csilla galériája valóban magas szinten szervez.

 

Havas Csilla és Verebics Katalin 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dolgozom a nagyméretű motorosképen. 

A metafizika története az ész, a logosz története. Lehet festeni racionális koncepciók nyomán, ki lehet indulni érzéki, esztétikai alapokból, de ezek pólusok, egymás referenciái.

A "fallogocentrizmus" az ész elsőbbsége az érzéssel, ideálisé a reálissal szemben.

Amennyiben az érzések elsőbbséget hangoztatom, vagy pedig tagadom, maga a tapasztalat lesz értelmezhetetlen, vagy pedig megfordítva, megértés kristályos, túlracionalizált. A túlracionalizáltság nem jelent redukció-mentes értékelést, és így nem lehet elérni a tényleges valóságot, amit ilyenkor esztétizációval zárnak kerekre.... 

Ebben az értelemben beszélek mostantól "fallogocentrikus festészetről".

Eddig is beszéltünk festészet és világkép kapcsolatáról, a metafizika univerzalizmusáról, viszont a "metafizikus festészet" valami egészen mást jelent.

Mindezt azért íróm le, mivel a motoroskép is útját állja  túlságosan erős megközelítésnek, és  vallásos sorozatot is tervezek.  

Meggyőződésem, hogy  hitet meg lehet élni és át lehet fordítani megfesthető módon, mindenféle metafizikus spekuláció nélkül is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés